Hoofdcontent

Prijsuitreiking tekenwedstrijd op CBS De Koning

Iets kleiner feestje dan anders!

Prijsuitreiking tekenwedstrijd Sjors Sportief & Creatief

 

Vanaf 5 oktober kunnen alle basisschoolleerlingen van het basisonderwijs uit gemeente Enschede zich via www.enschedeactief.nl inschrijven voor één of meerdere sport- en of cultuurkennismakingscursussen.

 

Maandag 5 oktober kregen de eerste kinderen van hun leerkracht het boekje in hun klas uitgereikt. In deze boekjes staat het aanbod van 77 sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Enschede. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool kunnen kennis maken met diverse sporten of culturele activiteiten binnen de gemeente. Dit gebeurt door middel van zogeheten kennismakingscursussen.

 

In verband met COVID-19 worden de boekjes dit schooljaar door de leerkrachten uitgedeeld in plaats van door Sportaal of Cultuur in Enschede. Dat betekende ook dat de prijsuitreiking iets anders verliep dan andere jaren. Yara van CBS De Koning had dit jaar de mooiste tekening gemaakt en haar tekening staat op de voorkant van het boekje. Op dinsdagmorgen kreeg zij als eerste van haar school het boekje uitgereikt en ontving zij meteen haar prijs, een middag zwemmen met de klas in Aquadrome! “Helaas geen Sjorsfeestje zoals we gewend zijn, maar we hopen dat Yara heel trots is op haar tekening en dat ze met de klas een gezellige middag komt zwemmen” aldus Manon Huinink, projectleider Sjors Sportief & Creatief vanuit Sportaal. “We willen ons aan de RIVM richtlijnen houden en daarom komen we dit schooljaar niet de klassen in. Wel hebben we een super leuk filmpje waarin Sjors goed uitlegt hoe het allemaal werkt. Natuurlijk kennen de meeste leerkrachten het project al wel: het is al het vierde jaar dat we langs komen!” aldus Quinta Clason, projectleider Sjors vanuit Cultuur in Enschede.