Hoofdcontent

Sjors Sportief & Creatief valt voor vierde jaar op rij in de smaak

Massaal kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Enschede. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in de gemeente Enschede in 2017 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 1050 kinderen zich in.

Stimuleringsproject laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Enschede ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, toneel spelen, uitvindingen doen en muziek maken.

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van Cultuur in Enschede en Sportaal in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zeventig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Enschede ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Manon Huinink, medewerker Team Sportief Sportaal. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.enschedeactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ondanks corona toch weer veel inschrijvingen krijgen.”