Sportaal

Postbus 503
7500 AM Enschede

Hulp nodig?
Telefoon: 0614428399

Hoofdcontent

Ruim 70 sport- en cultuuraanbieders voor Sjors Sportief & Sjors Creatief

Ruim 70 sport- en cultuuraanbieders doen dit schooljaar mee met Sjors Sportief & Sjors Creatief! Met Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen kinderen van het basisonderwijs op een laagdrempelige manier kennismaken met sport- en cultuuraanbieders in de gemeente Enschede. De aanbieders hebben hun aanbod ingevoerd, in de week van 20 september wordt het kleurrijke boekje uitgedeeld aan 13.000 kinderen en start de inschrijving.

Voor de aanbieders biedt dit project de mogelijkheid om zich te presenteren aan potentiële nieuwe jeugdleden. Door aanmelding bij Sjors Sportief & Sjors Creatief krijgt de aanbieder namelijk gratis promotie voor hun vereniging en hun aanbod. “Sportaal vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur en we zijn dan ook erg blij dat er weer zoveel aanbieders meedoen” aldus Manon Huinink, coördinator Sjors Sportief & Sjors Creatief vanuit Sportaal. De sport- en cultuuraanbieders die meedoen hebben samen bijna 800 activiteiten waar kinderen vooral gratis aan mee kunnen doen en hun talent kunnen ontdekken. “Het landelijke gemiddelde dat na Sjors Sportief & Sjors Creatief lid wordt bij een vereniging ligt op 15% waardoor het zeer interessant is voor sport- en cultuuraanbieders om mee te doen aan dit project” geeft Quinta Clason aan, vanuit Cultuur in Enschede de coördinator.


Het boekje van Sjors Sportief & Creatief wordt in de week van 20 september uitgedeeld op de basisscholen in gemeente Enschede. De kick off start in de Nationale Sportweek, een landelijke sportweek waarbij sportaanbieders op een laagdrempelige manier laten zien hoe leuk sporten kan zijn. Vanaf maandag 20 september kunnen kinderen zich inschrijven voor één of meerdere activiteiten.


Sjors Sportief en Creatief is een initiatief van Sportaal en Cultuur in Enschede in samenwerking met de sport- en cultuuraanbieders van de gemeente Enschede.